Omgivningarna

Italien

I Italien är cykling en nationalsport, och inte minst i regionen Emilia- Romagna. Italien är ett kuperat land. Det mesta består av ett skönt böljande landskap, med odlade fält och skyddade grönområden. De två bergskedjorna Alperna och Apenninerna spänner från nord till syd.

Den som föredrar relativt plan terräng kan välja t ex den nordliga delen av Adriatiska kusten eller Poslättens olika naturreservat. Ofta finns fina cykelvägar parallellt med flodbäddarna.

Regionen Emilia Romagna

Emilia-Romagna är en region vid Adriatiska havet i norra Italien. Regionen är tätbefolkad och en av Italiens rikaste. Emilia-Romagnas kök är ett av Italiens mest karaktäristiska och passar dig som sätter gastronomin i första rummet. Ytan omfattar 22 452 km² och antalet invånare är omkring 4,4 miljoner.


Staden Riolo Terme

Riolo Terme ligger sex mil söder om Bologna, i en dalgång som löper mellan Poslätten och Apenninerna, det gör att Riolo Terme har ett för cyklister perfekt läge eftersom cyklingen kan varieras i det oändliga.

Hotel Serena

Vi bor på det gemytliga familjeägda hotellet Serena Hotel som drivs av familjen Cembali

Vingården Fattoria Camerone

På sextiotalet, börjar Nicio producera de första flaskorna Albana, Trebbiano och Sangiovese. Nu driver Nicio gården tillsammans med sin fru deras barn, och de sköter de cirka 20 hektar vinodlingarna, vinframställning av druvor, buteljering och försäljning av viner.